***       Водещите вечерни новини       на 4 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 4 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Бивш британски полковник: НАТО може да влезе във война с Русия. Страшна буря връхлетя София


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 4 януари   

 

В изявление за TalkTV пенсионираният полковник от Въоръжените сили на Обединеното кралство Хамиш де Бретън-Гордън позволи изпращането на войските на НАТО в Украйна.

По думите му, в случай че " нещо се обърка “ в Украйна, НАТО може " да влезе във война с Русия през идващите няколко години “.

" Западът направи всичко, с изключение на да изпрати свои войски. Възможно е членовете на НАТО и други страни, като Австралия, да би трябвало да преразгледат позицията си “, означи военният.

Продължаващият спор сред Русия и Украйна е достигнал сериозна точка, като и двете страни са вкарани в яростна борба посред сурова зима.

***

След като сътвориха система за идеологическа обработка на децата и подрастващите, в този момент управляващите имат намерение да се заемат с интимния живот на родителите им.

Колелото на военната машина се е завъртяло и към този момент дори Путин не би могъл да го спре, в случай че изиска. От достигнатата точка връщане обратно няма. Военните могат краткотрайно да престанат да стрелят, в случай че политиците и дипломатите се договорят за помирение. Но елементарните руснаци ще си останат в страната с милитаризираната стопанска система, която има потребност от войните като изискване за съществуването си. Без тях тази система просто ще рухне.

***

Свирепа стихия се изви над столицата през днешния ден следобяд. Небето внезапно притъмня. Последва ураганен вятър и проливен дъжд.

Улиците бързо се трансфораха в реки.

***

С сложена диагноза параноидна шизофрения е бил умрелият след гонка с полицията в Стара Загора  Пламен Пенев. Той е бил лекуван в болнично заведение 11 пъти, оповестява " 24 часа ".

***

„ Полицаите няма по какъв начин да схванат в първия миг, че индивидът има сложена диагноза - параноидна шизофрения. Това заболяване прави хората подозрителни и могат да бъдат обезпокоени и да изпаднат в суматоха от незначителни обстановки. При една такава полицейска инспекция могат да вложат напълно различен смисъл. Самите служители на реда няма по какъв начин да знаят, че имат работа с човек, който е в психотичен припадък “. 

***

***

„ Очакваме Шенген да бъде изцяло използван, в това число и за сухопътните граници, които са толкоз значими за двустранните ни връзки и икономическата ни търговия “, сподели още Мицотакис и уточни, че визитата на акад. Денков е първото публично посещаване в Гърция за 2024 година и това приказва за качеството на двустранните връзки.

***

И още веднъж пирати. 

Кораб за насипни товари, плаващ под либерийски байрак, е бил взет на абордаж край крайбрежията на Сомалия, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на английската компания за морска сигурност " Амбри ".

***

Шведските въоръжени сили са доставили храна и вода на 1000 водачи на коли и камиони, които са останали блокирани в изобилните снеговалежи в страната през последните 24 часа.

Спасителите са работели, с цел да стигнат до хората и да ги освободят. Хаосът при пътуванията е настъпил на фона на падащите зимни температури в Скандинавието.

***

Природният газ в Европа е поевтинял с 48,05 евро за мегаватчас за година. Това демонстрират данните на лондонската борса Ай Си И (ICE). На 5 януари 2023 година борсата затвори на цена от 80,84 евро за мегаватчас, до момента в който нощес търговията завърши при 32,79 евро за мегаватчас, отбелязва Българска телеграфна агенция.

***

Заседанието, планувано за идната сряда, ще се организира на равнище посланици на страните от Алианса. Срещата се привиква по искане на Украйна след последния масиран обстрел на Русия.

***

Египетско-японска експедиция е разкрила гробница и богатство от артефакти от разнообразни исторически интервали в некропола Сакара край Кайро, разгласи Министерството на туризма и на паметниците на културата. 

Находката дава скъпа информация за развиването на района, споделя ръководителят на японския екип Нозому Каваи. Смята се, че гробницата е от времето на  Втората династия на Древен Египет, която продължава от към 2800 до 2675 година пр.н.е. Издълбаният в скалите мемориал е пример на уменията на древноегипетските строители.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР